Αν και γυναίκα ποτε δεν ασχολήθηκα με τη πανσέληνο και τις επιρροές της!! ούτε με σελήνη ουτε με ζώδια!!!
ποτέ δεν συνδύασα μια ψυχική μου κατάστασή με τη φάση της σελήνης!!!
η γάτα μου όμως με έκανε να πιστέψω λίγο σε αυτό!!
συχνά την πιάνει αμόκ, τρελαίνετε και τρέχει και κάνει σαν παλαβή... δε την εχω στειρώσει και ετσι πίστευα πως είναι στις γόνιμες μέρες της!!! αλλά τοσο συχνά??? δυο φορές το χρόνο έπρεπε να τη πιάνει!!!
έτσι άκουσα οτι η πανσέληνος επηρεάζει και τα ζώα... παρατήρησα τη γάτα μου και πραγματικά την επιρρεαζει!!
έψαξα λίγο στο ιντερνετ αλλα δε βρήκα και πολλά πράγματα γύρω απο αυτο κατι γενικότητες και τα περισσότερα μιλούσαν για την ελλαδα ή για ζώδια!!!
εκτος απο το παρακατω!!
Είναι πλέον επιστημονικά παραδεκτό ότι η Σελήνη ασκεί διάφορες επιδράσεις πάνω στον Πλανήτη μας.
Παράλληλα ότι επηρεάζει και τα διάφορα όντα της Γης, λένε οι επιστήμονες. Αρκετοί από αυτούς έχουν και αποδείξεις ενώ άλλοι ψάχνουν ακόμη γι' αυτές.
Στην ουσία κανένας δεν αποκλείει τελείως την βιολογική, ψυχολογική και πνευματική επίδραση του δορυφόρου μας, στον άνθρωπο και το νευρικό του σύστημα. Γενικός κανόνας είναι ότι δεν επηρεάζει το ορατό φως της Σελήνης που φθάνει στη Γη σε κάθε φάση της, αλλά ο μαγνητισμός της. Είναι ανάλογος των τεσσάρων φάσεων και της γωνίας που κάνει κάθε φορά σε σχέση με τη Γη και τον Ήλιο. Κάθε φάση της που διαρκεί 7 ημέρες και κάτι, ανταποκρίνεται σε κάποιο τύπο κοσμικής ενέργειας, πέρα από το ορατό μέρος του φάσματος. Όμως οι επιδράσεις της Σελήνης αλλάζουν ραγδαία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διότι η έλξη της Σεληνιακής βαρύτητας μεταβάλλεται από ώρα σε ώρα σε κάθε τόπο, αφού Σελήνη και Γη περιστρέφονται. Η έλξη είναι πάντα μεγαλύτερη στην πλευρά πού βλέπει η Σελήνη, καθώς και στην αντίθετη.
Η Σελήνη δημιουργεί τους δικούς της βιορυθμούς στα έμβια όντα, και φυσικά στον άνθρωπο, αποτέλεσμα του μαγνητισμού της και όχι του φωτισμού της, λέει ο Μάριο Κάβεντον , καθηγητής στο Πλανητάριο του Μιλάνου.
Και πράγματι. Από χρόνια τώρα οι επιστήμονες του είναι ειδικοί στη χρονοβιολογία, μιλούν για μια διαφορετική συμπεριφορά φυτών και ζώων εξ αιτίας των επιδράσεων της Σελήνης.
Το φαινόμενο της επίδρασης της χλωμής θεάς στον ανθρώπινο οργανισμό το είχε επισημάνει και ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, ο οποίος σημείωσε, ότι στην διάρκεια της πανσελήνου άτομα με ειδικά ψυχικά προβλήματα, παθαίνουν κρίσεις, όπως η επιληψία , ο σεληνιασμός και άλλα.
Σήμερα οι ερευνητές Μπράουν και Πάρκ, μετά από πειράματα οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα βασικό χρονομετρικό σύστημα Ηλίου- Σελήνης που αντανακλάται στα σωματικά ρολόγια τον ζωντανών οργανισμών.
Που επιδρά και στον άνθρωπο όχι, βέβαια πάντα για κακό, αλλά και για καλό. Επειδή όμως το κακό είναι εκείνο που κάνει εντύπωση είναι και πιο άξιο παρατήρησης. Ας έρθουμε όμως στις επιδράσεις πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό. Και πρώτα στην βιολογική επίδραση: Όπως ολόκληρη η Γη, έτσι και τα ζωτικά υγρά που διατρέχουν τα κύτταρά μας, γίνονται αντικείμενο φαινομένων παλίρροιας, με περιοδικότητα, ανάλογη με εκείνη των ωκεανών και της ατμόσφαιρας.
Η ροή και παλινδρόμηση των βιολογικών υγρών, αλλάζει την έκκριση ορμονών, και επηρεάζει την ψυχική και διανοητική δραστηριότητα των ανθρώπων και την διάθεσή τους.
Πολλοί Αγγλοι ψυχίατροι, υποστηρίζουν ότι η πανσέληνος φέρνει μια ανωμαλία στην κυκλοφορία του αίματος, που κάνει το κέντρο αποφάσεων του εγκεφάλου να κινείται πιο γρήγορα. Είναι σαν να παίρνει ξαφνικά το αίμα κάποιες χημικές ουσίες που αναστατώνουν το κέντρο του εγκεφάλου, και έτσι ο άνθρωπος παίρνει τις πιο τολμηρές αποφάσεις, χωρίς να τον συγκρατεί τίποτα. Κατά την διάρκεια της πανσέληνου η ατμόσφαιρα γεμίζει από αφανή ηλεκτρικά ρεύματα που επιφέρουν αναστάτωση στον μηχανισμό του οργανισμού μας και έτσι εξηγείται γιατί οι μέρες της πανσέληνου είναι πιο επικίνδυνες για τον άνθρωπο.
Ο Λέοναρντ Ράβιτς του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, διαπίστωσε σοβαρές αλλαγές στον ηλεκτρισμό του ανθρώπινου σώματος, που συμπίπτουν με τις φάσεις της Σελήνης ή τις διάφορες εποχές του έτους .
Σε σχέση με την πανσέληνο ο Ράλφ Μόρρις, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόϊς ύστερα από μια πεντάχρονη παρακολούθηση 100 ασθενών διαπίστωσε ότι όσοι πάσχουν από έλκος παρουσιάζουν κρίσεις που συμβαδίζουν με την Πανσέληνο.
Ο μηχανισμός της κρίσης του έλκους που η αιτία του βρίσκεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα, διέπεται από μια απορρΰθμιοη της εγκεφαλικής λειτουργίας που έχει σχέση με την πανσέληνο.
εγω απο εσάς θα ήθελα να μου πείτε αν πραγματικά σας επηρεάζει και πως!!!
πάντως ενα ξερω ειναι το πιο όμορφο θέαμα, το πιο μαγευτικό ταξιδιάρικο ρομαντικό και μυστήριο θέαμα!!!
9 σχόλια:
Καλημέρα marlou,Σε χάσαμε λίγες μέρες,δουλειές?
Υπέροχη η σελήνη ναι,με καθηλώνει έστω και για λίγο κάποιες φορές.
Ναι σίγουρα μας εππηρεάζει,δεν ξέρω πως και δεν έχω προσωπικές εμπειρίες.Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο μαγνητικό πεδίο της αλλάζει και τα δικά μας αμέτρητα μικρά ενεργειακά πεδία.
καλημέρα! Πολύ ενδιαφέρον θέμα πιάνεις που η σύγχρονη επιστήμη το έχει παραγκωνισμένο και λίγοι τολμούν να αχοληθούν.
Η αλήθεια είναι πως ο σύγχρονος άνθρωπος δέχεται τόση πίεση και επιδράσεις από ένα ασφυκτικό κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο πρέπει να προσαρμόζεται και να υποτάσσεται κάθε στιγμή με μεγάλο άγχος και στρες που κάνει σχεδόν αδύνατη την αντίληψη των πιο ασθενών κοσμικών επιδράσεων στο σώμα τους και την ψυχή του.
Σε παλιότερες εποχές που ο χρονος και η καθημερινόιτητα μετριόταν όχι με ρολόγια ακριβείας αλλά με τη θέση του ήλιου, οπότε και υπήρχε μια άλλη ψυχωσωματική διάθεση, πιο χαλαρή και χωρίς πίεση, περισσότεροι άνθρωποι βίωναν επιδράσεις από φεγγάρια, ή από άλλα παραγνωρισμένα φυσικά φαινόμενα, όπως ο γεωμαγνητισμός, τα πεδία ή γραμμές Χάρτμαν (πολύ σημαντικά για την επιλογή της θέσης σπιτιού, κρεβατιού και προσανατολισμού τους) και πολλά άλλα.
στο σύμπαν μας επηρεάζουν τα πάντα
αλλά πιστεύω ότι στη πανσέληνο η στο μισό φεγγάρι το ίδιο επηρεαζόμαστε γιατί το φεγγάρι είναι εκεί απλά δεν φαίνεται
καλή σου νύχτα
μπράβο σου για την ανάρτησή σου για την ΕΙΡΉΝΗ
@ Γιάννη παππά: δεν είναι γνωστός ο τρόπος που επιδρά το φεγγάρι, εκτός από τη μάζα του έχει σημασία και η θέση του σε σχέση με τον ήλιο. Οπότε και οι βαρυτικές και οι μαγνητικές επιδράσεις στον πλανήτη είναι διαφορετικές, αν βέβαια είναι τέτοιας φύσης οι επιδράσεις στα έμβια όντα.
Γενικά, μου τη δίνει και δεν θέλω να ασχολούμαι μαζί της πολύ.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΣΕΛΗΝΗ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
Not me καλησπερα.. η αληθεια ειναι οτι αυτο το διαστημα εχω πολυ πιεσμενο χρονο... θα περασει ομως που θα παει :))
Tyler Durden γεια και σε εσενα το θεμα του χρονου ειναι ενα τεραστιο θεμα και πολυ ενδιαφερον αν καποιος ασχοληθει μαζι του!! εχω διαβασει βιβλια πανω σε αυτο και πραγματικα για εμενα αληθινος χρονος δεν υπαρχει αλλα οι καταστασεις της ζωης μας μας βαζει σε αυτο το λουκι και ετσι ... δεν εχουμε χρονο !!!!
με λιγα λογια επηρεάζει αλλα δε το αντιλαμβανομαστε άμεσα λογο του τροπου ζωης που υπαρχει??
Γιάννης Παππάς δηλαδη ?? η καθημερινότητα μας επηρεάζετε απο το φεγγαρι?? οσο για την ειρηνη σε εσενα μπραβο!!!
κυκνε γιατι??τι σου εκανε?:)
σκρουτζακο συμφωνω ειναι υπεροχη
αυτό εννοώ και επιπλέον το ότι απο μικροί που έχουμε πιο πλιατιά αντίληψη και παρατηρητικότητα μαθαίνουμε να την περιορίζουμε σε αυτά που μας κατευθύνει ενθαρρύνει η κοινωνία μας και οι λοιπές αισθήσεις ατροφούν
Δημοσίευση σχολίου