Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δεκέμβρης! - Let not our spirit grow old


Γνωστό ότι δε πιστεύω σε αυτές τις γιορτές από θρησκευτική  άποψη, Ο Δεκέμβρης ομως είναι και για μένα μαγικός!!
Μου αρέσουν τα φώτα.. μου αρέσει η διάθεση των ανθρώπων για να στολίσουν, να παίξουν να νιώσουν παιδιά! Μου αρέσουν τα χαμόγελα των παιδιών, το παραμύθι με τον Άγιο Βασίλη που τους λέμε.. Το πνεύμα αισιοδοξίας που πλανάτε στον αέρα.. 
Η καλοσύνη που έχουν όλοι (αν και θα έπρεπε να την κραταν  όλο τον χρόνο και όχι για ένα μηνά) Μου αρέσει που αλλάζουμε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα… 
Μα το πιο μαγικό είναι που όλοι μας σκεπτόμαστε τι κάναμε την προηγούμενη χρόνια και βάζουμε στόχους για την νέα χρόνια.. 
Εύχομαι αυτή τη φορά οι στόχοι να είναι πιο ουσιώδη, πιο ανθρωπινοί και σκοπός τους η ανάπτυξη μας σαν ποιότητα & πνεύμα .. Να δούμε τις αλήθειες να μπορέσουμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας προς το καλύτερο γιατί μόνο τότε θα έρθουν τα καλυτέρα. Να αποκτήσουμε γνώσεις, να αναπτύξουμε το πνεύμα μας .
Μη περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα γύρω σας και οι άνθρωποι γύρω σας , Γνώρισε πρώτα τον εαυτό σου, άλλαξε τον και μετά θα αλλάξουν και τα αλλα.
Μα πάνω από όλα να γίνουμε πιο άνθρωποι με καθαρές σκέψεις, χωρίς φόβους και ψέματα…
Έχουμε τόσες πολλές δυνατότητες και τόση μεγάλη δύναμη…
διαλέξτε το δρόμο της αρετής

Μια ευχή λοιπόν και μόνο:

Let not our spirit grow old  (Ας μην αφήσουμε το πνεύμα μας να γεράσει!)

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Εμένα μ' αρέσει το Πάσχα γιατί πηγαίνουμε στην Ανάσταση, τρώμε τη μαγειρίτσα, ψήνουμε τ' αρνί (και το κοκορέτσ') και ακούμε δημοτικά τραγούδια με τον Γιώργο Παπασιδέρη, την Γεωργία Μηττάκη, τον Γιώργο Νάκο απ' τη Θασσαλία, τον Θανάση Καμπαφλή, την Ρίτα Αμπατζή κλπ και ακούμε κλαρίνα από τον Καρακώστα απ' τη Θεσσαλία, τον Μαλλιάρα απ' τη Θεσσαλία κλπ.
Ουουφ, τά 'πα και ξαλάφρωσα.

Marlou Xintarianou είπε...

χαχαχαχα Γεμάτο - γεμάτο... αργεί λιγάκι ... :) (ξεχασες και το πολυ κρασι!!!)