Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ανθρώπινα Ερωτήματα, τροφή για σκέψη και αναζήτηση….1ο μέρος


Εάν βρίσκεστε σε μια στιγμή της ζωής σας που χρειάζεται να πάρετε κάποιες αποφάσεις είτε για το επάγγελμά σας, είτε για κάποια σχέση σας αλλά και οτιδήποτε σας απασχολεί, τότε να ξέρετε πως για όλα η απάντηση βρίσκεται μέσα στην καρδιά σας. Εκεί υπάρχει μια εσωτερική φωνή που σας λέει τι να κάνετε και ποιο είναι  το καλύτερο για εσάς, γιατί κανείς άλλος δεν ξέρει κάτι παραπάνω από τον ίδιο σας τον εαυτό.

Το ζητούμενο όμως είναι ο λόγος που αυτή η φωνή δεν ακούγεται, ενώ υπάρχει σε όλους και δίνει τις κατάλληλες λύσεις. Σε αυτή τη φωνή δεν βρίσκεται πάντα η λογική του νου, ούτε βασίζεται σε πεποιθήσεις άλλων ή της κοινωνίας γενικότερα που κατά τη διάρκεια της ζωής, εμφυτεύει πρότυπα και καταγραφές οι οποίες όμως στηρίζονται στη χειραγώγηση της προσωπικής δύναμης του καθενός, αλλά και στη στέρηση της ελευθερίας  των σκέψεων και των πράξεών του.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πάρει τη δύναμή σας εάν πρώτα εσείς δεν του έχετε επιτρέψει να το κάνει και αυτό συμβαίνει όταν δεν αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη των επιλογών, των πράξεων και των αποτελεσμάτων που φέρνουν. Κάθε φορά που θεωρείτε πως κάποιος άλλος φταίει για την οποιαδήποτε υπάρχουσα κατάσταση που ζείτε, τότε απευθείας του δίνετε και ένα μέρος από τη δύναμή σας. Σκεφτείτε το λίγο αυτό όχι επιφανειακά αλλά βαθύτερα και με περισσότερη επίγνωση των καταστάσεων που διαδραματίζονται γύρω σας! Είστε πραγματικά θύμα τους ή κυρίαρχος της ζωής σας; Έχετε σκεφτεί πως πίσω από μια δυσκολία ίσως να κρύβεται ένα δώρο και μια επιπλέων ευκαιρία εξέλιξης;
Κανείς δεν ήρθε στη γη για να βιώσει μόνο πόνο, φόβο, ανασφάλεια και θυμό στην καθημερινότητά του. Ήρθε για να ζήσει τη ζωή του σαν ένα ταξίδι ευκαιριών και επιλογών, να βιώσει την αγάπη και από τα μαθήματά του να εξελιχθεί, να αναπτύξει, να ξεδιπλώσει έναν όμορφο εαυτό που είναι ικανός και έχει τη δύναμη να δημιουργήσει τα πάντα. Και αυτό μια επιλογή είναι όπως και το κάθε τι. 
Άρα από ποιον ορίζεται τι θα ζήσει;
Σε μεγάλο βαθμό όμως παίζει ρόλο ο τρόπος που κάποιος αντιλαμβάνεται και αξιοποιεί τα μαθήματά του. 
Με την αντίληψη του «εγώ» ή την αντίληψη της καρδιάς; 
Και γιατί να είναι απαραίτητο να περάσει από έναν μεγάλο πόνο ψυχικό ή σωματικό ώστε να αλλάξει την οπτική της ζωής του και να εκτιμήσει όλα όσα πριν δεν αναγνώριζε; 
Ενώ απλά χρειάζεται να εκτιμήσει τη ζωή του και να προσφέρει στον εαυτό του την αγάπη και τη φροντίδα που του αξίζει. Δεν είναι απαραίτητο να ζήσει ένα δράμα για να καταλήξει στο πιο αυτονόητο, το να αγαπήσει τον εαυτό του και να αξιοποιήσει με χαρά το δώρο της ζωής του, αφού μόνο αυτό κρατά στα χέρια του και επί της ουσίας τίποτε άλλο υλικό δεν φέρνει ερχόμενος στη γη αλλά και τίποτα δεν παίρνει φεύγοντας. 
Άρα γιατί δεν αναζητά εξ αρχής τρόπους που ακολουθώντας την καρδιά του θα θεραπεύει την ψυχή και το σώμα του;
Κάθε επιλογή μέσα στην καθημερινότητα που δε βασίζεται στα θέλω της καρδιάς δημιουργεί μια εσωτερική θλίψη και μια ψυχική συμπίεση που οδηγεί σε μια ανισόρροπη πραγματικότητα ζωής. Τα πάντα ξεκινούν από εκεί! 
Και πώς αυτό μπορεί να γίνει πράξη; Ακούγοντας την καρδιά, αυτή τη μικρή φωνή που λέγαμε πριν, αλλά για να ακουστεί θα πρέπει ο νους για λίγο να ησυχάσει, να σιωπήσει, χρειάζεται καθαρότητα ώστε να επιτραπεί η ροή των πληροφοριών και όταν οι ήχοι της καρδιάς εκδηλωθούν ως πράξεις τότε η ζωή γίνεται όμορφη, γεμάτη απολαύσεις και χαρά. Γιατί η ψυχή θα βρίσκεται μέσα στο σκοπό της και θα πάψει να πονά και τότε ο νους θα δημιουργεί μαζί με την καρδιά στιγμές πληρότητας και ευτυχίας.
Όλα μπορούν να πραγματωθούν, όταν ακούγονται μέσα από την καρδιά τα λόγια της ψυχής και του ανώτερου εαυτού, που μπορεί να είναι σκέψεις, ιδέες, εμπνεύσεις ή και εικόνες που νομίζετε πως τις δημιουργεί η φαντασία σας μπορεί όμως να είναι το επόμενο βήμα που θα κάνετε, ή η κατάλληλη απόφαση που θα πάρετε για τον εαυτό σας. Αρκεί να αποβάλετε την πολλή φασαρία του μυαλού και να ακούσετε τι θέλει ο εαυτός σας να σας πει!
Μέσα σε μια τέτοια ένωση και σύμπραξη η κάθε δυσκολία θα αντιμετωπίζεται στον χρόνο που θα παρουσιάζεται με περισσότερη σοφία και δύναμη, γιατί η ψυχή θα είναι υγιής και ο νους καθαρός από άχρηστες σκέψεις, που συνήθως αφορούν το παρελθόν που ήδη έχει συμβεί ή το μέλλον που δεν έχει έρθει. Επομένως μιλάμε για ανύπαρκτους φόβους, σενάρια δηλαδή του μυαλού που αν επιτρέπετε την ύπαρξή τους να μην ξεχνάτε όμως πως στη συνέχεια θα γίνουν η πραγματικότητά σας. Γιατί ό,τι σκέφτεστε ζείτε! Η δύναμη της σκέψης δημιουργεί το μέλλον σας, οπότε  παρατηρείστε τι σκέφτεστε, ακούστε τι λέτε, επειδή αυτό θα συναντήσετε. Γι’ αυτό κάθε τι που φοβάστε, συνεχώς το βρίσκετε και μπροστά σας.
Όλα υπάρχουν στη χρονική στιγμή του εδώ και τώρα και το πριν και το μετά, ό,τι σήμερα σκέφτεστε ή αισθάνεστε δημιουργεί την επόμενη ημέρα, αν επικεντρώνετε το νου και την καρδιά στο τώρα με όμορφες σκέψεις, συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης για όσα ήδη έχετε, τότε ανοίγετε τον δρόμο και στο μέλλον και βιώνετε όλα όσα θέλετε με χαρά και θετικότητα. Είναι σημαντικό λοιπόν να αποφασίζετε και να υπάρχετε εξ ολοκλήρου στην κάθε τώρα στιγμή σας! Και εδώ πειραματιστείτε δοκιμάζοντας να κάνετε μέσα στην καθημερινότητά σας μόνο θετικές σκέψεις για τον εαυτό σας και τη ζωή σας και παρατηρείστε….
Ερωτήματα που βασανίζουν τους πάντες, που όμως για όλα υπάρχουν απαντήσεις και βρίσκονται μέσα στην καρδιά του καθενός γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος δημιουργεί τα προβλήματα, άρα ξέρει και τις λύσεις τους. Είναι ο ένας και μοναδικός δημιουργός στην ύλη και τα πάντα γύρω είναι απλά και μόνο τα δημιουργήματά του, η ύπαρξη όλων βασίζεται στη δική του δυναμική και πρόθεση. 
Η γνώση αυτή δίνει τον τρόπο να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και τη δύναμή μας! Εάν δεν έχουμε αναγνωρίσει, αποδεχτεί και εκτιμήσει τα ήδη υπάρχοντα πώς είναι δυνατό να ζητάμε άλλα;Παν. Τζιτζίκου
Δημοσίευση σχολίου
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget