Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Μουσείου Ακρόπολης






αντε να πουμε και μερικα πραγματα απο την μεγαλη Ελλαδα μας και ευκαιρια να παμε να δουμε αυτο τπ μουσειο που αν και πολλοι εχουμε στα ποδια μας την ακροπολη και το παλιο μουσειο να εχουμε παει μια φορα οι περισσοτεροι και αυτο με σχολικη εκδρομη!!!




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Για να δείτε την εικονική περιήγηση στο Νέο μουσείο ακρόπολης από το BBC , κάντε κλικ
εδώ. Θα χρειαστείτε το Real Player.



Με τιμή "γνωριμίας" ανοίγει τις πόρτες του το νέο μουσείο της Ακρόπολης. Ένα ευρώ θα πληρώνουν οι πρώτοι επισκέπτες του μουσείου που θα δέχεται το κοινό από τις 21 Ιουνίου, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Ωστόσο, οι 2.250 τυχεροί που θα μπουν το πρώτο τριήμερο λειτουργίας του, θα πρέπει να κλείσουν ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους, μόνο μέσω διαδικτύου μία εβδομάδα πριν. Η τιμή του ενός ευρώ θα ισχύσει έως τα τέλη του χρόνου, ενώ από το 2010 το αντίτιμο θα αυξηθεί στα 5 ευρώ.

"Η τιμή είναι προνομιακή για να δώσουμε τη δυνατότητα στους πάντες να επισκεφθούν το καινούργιο μουσείο και για να τιμήσουμε τον φορολογούμενο" δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.



Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα εκτεθούν τα ευρήματα σε ένα χώρο γύρω στα 14.000 μ². Το πρώτο μεγάλο σύνολο εκθεμάτων υποδέχεται τον επισκέπτη στο επίπεδο της εισόδου, όπου σε μια ευρύχωρη αίθουσα με κεκλιμένο δάπεδο παρουσιάζονται τα ευρήματα από τις κλιτύς της Ακρόπολης. Ακολουθεί μια τεράστια υπόστυλη αίθουσα, η οποία θα φιλοξενήσει τα έργα της Αρχαϊκής Εποχής. Ο επισκέπτης στη συνέχεια θα βλέπει τα έργα του Αυστηρού Ρυθμού, που τον προετοιμάζουν για την Κλασική Εποχή. Ανεβαίνοντας ακολούθως στον τελευταίο όροφο του Μουσείου θα βρεθεί σε ένα κατάφωτο αίθριο και από εκεί στην Αίθουσα του Παρθενώνα, όπου θα μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη της Πομπής των Παναθηναίων γύρω από τον πυρήνα του κτηρίου, που έχει τις διαστάσεις του σηκού του Παρθενώνα, να βλέπει τις μετόπες ανάμεσα στους κίονες της Αίθουσας και τις θαυμάσιες αετωματικές συνθέσεις στα δυτικά και ανατολικά. Κάνοντας την αρχαιολογική διαδρομή θα μπορεί να απολαύσει πάνω από την αστική κορυφογραμμή της Αθήνας τον Υμηττό στα νότια, το λόφο του Φιλοπάππου στα δυτικά, το Λυκαβηττό στα ανατολικά και ολόκληρη την Ακρόπολη στα βόρεια. Η πορεία του επισκέπτη θα ολοκληρώνεται με τη διαδρομή μπροστά από τα Μεταπαρθενώνεια γλυπτά, τα Έργα της Ελληνιστικής Εποχής και εκείνα της Ρωμαιοκρατίας.
Με την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν ένα καφέ στο ισόγειο ή ένα γεύμα στο Εστιατόριο του Μουσείου, το οποίο διαθέτει μια από τις πιο πανοραμικές απόψεις της Ακρόπολης. Παράλληλα με τη μόνιμη συλλογή, προσωρινές εκθέσεις θα εμπλουτίσουν το εκθεσιακό πρόγραμμα, ενώ το αμφιθέατρο και το σαλόνι πληροφόρησης θα επιτρέπουν στον επισκέπτη να αποκτήσει περαιτέρω πληροφόρηση σχετικά με τη ζωή στην Ακρόπολη κατά την αρχαιότητα. Τα δύο πωλητήρια του Μουσείου θα δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να πάρει μαζί του ένα αναμνηστικό που θα αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση της ανάγκης του να επιστρέψει.









«Το Μουσείο αυτό είναι Μουσείο όλων των Ελλήνων» δήλωσε κατά την συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στους δημοσιογράφους ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς. Η τελετή , όπως είπε, θα στοιχίσει τελικά κάτω από 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το εισιτήριο θα έχει τη συμβολική τιμή του ενός ευρώ για όλο το 2009, ώστε όλοι να μπορέσουν να το επισκεφθούν.
































Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «το μυστικό του Μουσείου είναι τα ίδια τα εκθέματά του» και ότι δεν πρόκειται να έχουμε μία τελετή εγκαινίων – «πυροτέχνημα» καθώς –όπως είπε – «εκπροσωπεί την πεμπτουσία του κλασικού μας πολιτισμού και επομένως το ύφος των εγκαινίων που θα υπάρξει θα προκύψει από τα ίδια τα εκθέματά του». Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 20 Ιουνίου, ωστόσο η πόλη θα γιορτάσει το άνοιγμα του σημαντικού μουσείου για μία εβδομάδα σχεδόν, με διάφορες εκδηλώσεις.
«Εκείνο που ίσως ήδη ξέρετε, θα το αναγνωρίσετε όπως θα εκτίθεται με τρόπο αναπάντεχο και διαφορετικό. Η ατμόσφαιρα θα είναι μαγευτική και θα δείτε τα αριστουργήματα της Ακρόπολης, να αναπνέουν πλέον σε ένα τελείως ξεχωριστό περιβάλλον» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων μαζί με τον πρόεδρο του Μουσείου, αρχαιολόγο Δημήτρη Παντερμαλή.
Κάτω από 3 εκατομμύρια τελικά το κόστος των εγκαινίων
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι παρά τον αρχικό προϋπολογισμό για τελετή εγκαινίων ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, τελικά η τελετή θα στοιχίσει κάτω από 3 εκατομμύρια, ώστε να επιβαρυνθεί όσο το δυνατό λιγότερο ο μέσος φορολογούμενος, στην εποχή της κρίσης.
Με αυτή την προοπτική, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι καθ’ όλο το 2009 το εισιτήριο θα έχει συμβολική τιμή, δηλαδή ένα ευρώ. «Πιστεύω ότι είναι και απόλυτα αναγκαία για να δώσουμε τη δυνατότητα στους πάντες να επισκεφθούν το καινούριο Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και για να τιμήσουμε τον Έλληνα φορολογούμενο, που το χρηματοδότησε από τον ιδρώτα του».
Το 2010 η τιμή θα παραμείνει προνομιακή, σε σχέση με ό,τι ισχύει στα μεγάλα μουσεία του εξωτερικού, θα ανέρχεται δηλαδή στα 5 ευρώ.

πηγη

10 σχόλια:

mistiriO/S είπε...

Θα πάω, θα πάω...

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ θα πάω... αλλά με ενοχλεί λιγάκι αυτό με τα εκατομμύρια και τα εισιτήρια.

Marlou Xintarianou είπε...

nai θα αξιζει !!! ανεμοδουρα και εμενα με ενοχλησε αυτο με τα εκατομμυρια αλλα δε καταλαβα για ποια εισητηρια αναφερεσε!!!

suncitizen είπε...

Από μέσα μακάρι να είναι όμορφο, απ' έξω όμως, μου θυμίζει κτήριο της Σοβιετικής Ένωσης. Χοντροκομένο και χωρίς στυλ.

Marlou Xintarianou είπε...

χαχαχα απο μεσα φυσικα θα ειναι αφου θα εχει τοσο ομορφα εκθεματα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν έχει χρηματοδοτηθεί από μας κι απ' το 2010 θα το ξαναχρηματοδοτούμε με 5 ευρώ το άτομο, νομίζω είναι λίγο κοροϊδία.
Άποψή μου βέβαια.
Καλησπέρα :)

Marlou Xintarianou είπε...

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΜΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΤΛ... ΕΞΟΔΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ... ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΛ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (ΜΑΛΛΟΝ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ... ΣΥΝΤΗΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ... ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΕ ΞΕΡΩ

Marlou Xintarianou είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ :)

John Begood είπε...

Καλησπέρα,καλώς σε βρήκα.
Φυσικά και θα πάμε,συν γυναιξί και τέκνοις!!
Νομίζω πως η τιμή του είναι ικανοποιητική,θα δείξει βέβαια απο το πόσο θα κρατηθεί στα 5 ευρώπουλα.

Marlou Xintarianou είπε...

καλησπερα John !!! ελπιζουμε να κρατηθει!!! αλλα ειναι 1 ευρω μεχρι το 2010 ... αφου εισαι μεγαλη οικογενεια (γυναικα και παιδια) πηγαινετε νωρις να απολαυσετε λιγο ελλαδα!!! :))))