Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αχάτης



Αχάτης: Ενθαρρύνει την αγάπη, την ειλικρίνεια, το θάρρος, τη γενναιότητα, ενισχύει την ψυχική δύναμη και προστατεύει, έλκει την αφθονία, τον πλούτο, την καλή τύχη, τη μακροζωία,
προστατεύει και ισορροπεί φέρνοντας αρμονία, ενισχύει τη γενναιοδωρία ψυχής και την αγάπη για τον φυσικό πλούτο του κόσμου.
Ζώδια: Αιγόκερος, Κριός, Ταύρος, Τοξότης, Υδροχόος, Ιχθείς, Δίδυμοι

Ο Αχάτης ενθαρρύνει την αγάπη, την ειλικρίνεια, το θάρρος, τη γενναιότητα, τη δύναμη, την αφθονία, τον πλούτο, την καλή τύχη, τη μακροζωία, την αποδοχή, την προστασία, την ισορροπία, την αρμονία, τη γενναιοδωρία, την ασφάλεια, την απόκτηση πλούτου και την εκτίμησή μας προς τη φύση και τον φυσικό πλούτο της Γης.
Οι Αχάτες θωρούνται πολύ δυνατές πέτρες. Βοηθούν στην γείωση της ενέργειας και είναι πολύ σταθεροί. Όλοι τους έχουν άριστη προστατευτική και θεραπευτική ενέργεια και βοηθούν στην εύκολη κατανόηση και εφαρμογή οποιασδήποτε ενασχόλησης που αφορά αριθμούς. Ιδανική λοιπόν για προγραμματιστές, λογιστές, ταμίες, τραπεζικούς, για ανάλυση στατιστικών και άλλα επαγγέλματα. Ένας Αχάτης στο γραφείο σας πάντοτε βοηθάει.
Επίσης βοηθά στο να ανακαλύψουμε νέες δυνατότητες και ταλέντα μας. Σε περιόδους δύσκολους που χρειάζεται να συγχωρέσουμε και να απελευθερώσουμε άσχημες καταστάσεις, ο Αχάτης βοηθάει. Επίσης σε περιόδους στρες που φορτώνουμε πολύ, βοηθά στην ισορροπία και στη γείωση.
Ο Αχάτης έχει πολλές ποικιλίες, όπως είναι η Όνυχα, ο Δενδρίτης και ο Χαλκηδόνιος. Ανήκει στις ινώδεις ποικιλίες χαλαζία που διαμορφώνονται συνήθως στις κοιλότητες και στις σχισμές των βράχων. Χαρακτηρίζεται από την σκληρότητα, την πυκνότητα, τον δείκτη διάθλασης και τη λαμπρότητά του.
Το όνομά του το πήρε από μια παλιά τοποθεσία στον ποταμό Αchate στη νοτιοδυτική Σικελία. Ο Aχάτης έχει χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμοι λίθοι και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα για χιλιάδες έτη. Στους μεσαιωνικούς χρόνους, το να φορά κάποιος κόσμημα από Αχάτη, δήλωνε ότι έχει την εύνοια του Θεού και προστατεύεται από κινδύνους. Επίσης θεωρούσαν ότι έφερνε όμορφα όνειρα και έδιωχνε τους εφιάλτες. Πρώτοι οι Έλληνες έκαναν τα φυλακτά του Αχάτη για την προστασία από τα στοιχεία της θάλασσας.
Μερικά από τα πρώτα πρωτόγονα εργαλεία πετρών (άξονες) που διαμορφώθηκαν από τους ανθρώπινους προγόνους 2.5 εκατομμύριο έτη πριν στην κοιλάδα Omo στην Αιθιοπία, φτιάχτηκαν από Αχάτη. Αυτά τα υλικά χρησιμοποιήθηκαν λόγω της σκληρότητάς τους και το ότι διαμορφώνονταν σχετικά εύκολα λόγω του ελεγχόμενου σπασίματος του λίθου.
Ο Αχάτης είναι ο μοναδικός ημιπολύτιμος λίθος που παρουσιάζει στη φύση τόσους πολλούς χρωματισμούς και ποιότητες. Εξαιρετικά πρωτότυπα και μοναδικά κοσμήματα δημιουργούνται από τους ακατέργαστους λίθους του Αχάτη που ονομάζονται «Λουλούδια του Αχάτη». Είναι φυσικοί λίθοι σε γκρι γαλάζιους χρωματισμούς – η επιφάνειά τους λαμπυρίζει σαν να είναι πασπαλισμένη με ασημόσκονη.
Χρωματισμοί λίθου: Υπάρχουν πολλά φυσικά χρώματα στον Αχάτη αλλά και τεχνητά. Ο μπλε Αχάτης που υπάρχει στο Χειροποίητον είναι φυσικός λίθος με ενίσχυση χρώματος κατόπιν ηλεκτρόλυσης. Άλλα χρώματα είναι οι γήινες αποχρώσεις (καφέ, μπεζ, πορτοκαλί), με διάφορα νερά, λευκά – γαλακτώδη και οι πράσινες.
Ζώδια: Ο Αχάτης αντιστοιχεί στον Αιγόκερο, Κριό, Ταύρο, Τοξότη, Υδροχόο, Ιχθείς, Δίδυμοι.
Τσάκρα: 1ο (βάση), 3ο (ηλιακό πλέγμα), (καρδιά)
___________
www.ornament.gr πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: