Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η επίδραση του Κεραυνοβόλου έρωτα


 Υπάρχει και μία τρίτη διάσταση του Έρωτα η οποία αποτελεί την ΣΠΑΝΙΟΤΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ.   Πρόκειται για τον ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟ ΕΡΩΤΑ!
Γιώργος Χαραλαμπίδης




Όπως γνωρίζουμε από το «Συμπόσιον» του Πλάτωνα, ο Άνθρωπος στο απώτατο παρελθόν, αποτελούσε αρχικά ΜΙΑ και μοναδική ΕΝΩΜΕΝΗ ΦΥΣΗ.


Όμως, στα πλαίσια της εξελικτικής του πορείας, ο Δίας τον ΔΙΑΣΠΑΣΕ, τον «έκοψε στην μέση», έτσι ώστε να αποτελεί πλέον μία ΔΙΦΥΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, η οποία πλέον εκφράζεται με ΔΥΟ ΠΟΛΟΥΣ.

Από τον ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ μας, που αφορά στο ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ, δηλαδή στον ΝΟΥ μας και ελέγχεται από τον ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΑΝΤΕΡΩΤΑ και

Από τον ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ μας, που αφορά στο ΑΝΤΙΫΛΙΚΟ ή ΑΫΛΟ ΣΩΜΑ του δηλαδή στηνΨΥΧΗ μας και ελέγχεται από τον ΛΑΜΠΕΡΟ ΕΡΩΤΑ.

Από τότε ο Άνθρωπος προσπαθεί να ενώσει και πάλι αυτούς τους δύο πόλους, αυτά τα δύο κομμάτια του!

Από την στιγμή που ο υπεύθυνος αυτής της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ήταν ο ΔΙΑΣ, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ο υπεύθυνος της ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ή της ΖΕΥΞΗΣ των δύο ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΠΟΛΩΝ μας είναι ο ΖΕΥΣ!

Ποιος θα μπορούσε όμως να είναι ο τρόπος με τον οποίον ο ΖΕΥΣ θα φέρει και πάλι σε ΖΕΥΞΗ αυτούς τους δύο πόλους που αρχικά ως ΔΙΑΣΔΙΑΣΠΑΣΕ;

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι εκτός από τα δίδυμα αδέλφια του Έρωτα και του Αντέρωτα, υπάρχει και μία τρίτη διάσταση του Έρωτα η οποία αποτελεί την ΣΠΑΝΙΟΤΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ.

Πρόκειται για τον ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟ ΕΡΩΤΑ!

Ο Κεραυνοβόλος Έρωτας είναι αυτός που διαθέτει την απαιτούμενη ενέργεια για να ξαναενώσουμε τα δύο κομμάτια μας και να συζευχθούμε και πάλι στην Ερμαφρόδιτηκατάστασή μας, έτσι ώστε οι πράξεις και οι αποφάσεις μας να μην εξαρτώνται από το σημερινό δίπολο ΝΟΥΣ ή ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.

Διότι στην Ερμαφρόδιτη κατάσταση στην οποία θα πρέπει να επιδιώκουμε να φτάσουμε, όπως είναι αυτονόητο οι δύο αντίθετοι πόλοι μας, το «ΔΙΠΟΛΟ» βάσει του οποίου λειτουργούμε σήμερα, ο ΝΟΥΣκαι το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, θα είναι πλέον απολύτως ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Θα αποτελέσουν δηλαδή ένα «ΜΟΝΟΠΟΛΟ».

Όπως είναι αυτονόητο η λειτουργία του ΜΟΝΟΠΟΛΟΥ είναι τέτοια που μας απαγορεύει να κάνουμε λανθασμένες κινήσεις, αφού καμμία πράξη μας δεν θα προκύπτει πλέον από μία ακραία διπολική κατάσταση, αφού όλες μας οι πράξεις θα εκπορεύονται από την ΜΕΣΗ ΟΔΟ την οποία εκφράζει αυτό το συζευγμένο ΜΟΝΟΠΟΛΟ.

Ο ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΣ εκφράζει τον ΚΕΡΑΥΝΟ του Διός, το παντοδύναμο σύμβολό του, το οποίο είναι αυτό που μπορεί να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για την ΕΝΩΣΗ των ΔΥΟ ΕΑΥΤΩΝ μας.

Η Ελληνική Γλώσσα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις δυνατότητες που διατηρεί μέσα του κρυμμένες οΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΣ.

Όπως διαπιστώσαμε το ζητούμενο είναι να ενώσουμε τα δύο άκρα του ΔΙΠΟΛΟΥ Καρδιάς και Νου, έτσι ώστε να φτάσουμε στην κατάσταση του ΜΟΝΟΠΟΛΟΥ η οποία ωστόσο παραμένει για τους περισσότερους από εμάς αρκετά αινιγματική.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η λέξη ΚΑΡΔΙΑ στην Ομηρική εποχή ονομάζεται ΚΕΑΡ.

Αν επιχειρήσουμε τώρα να αποκωδικοποιήσουμε την λέξη ΚΕΡΑΥΝΟΣ θα μείνουμε έκπληκτοι από τις κρυφές ερμηνείες που βρίσκονται κρυμμένες μέσα του!


Βλέποντας την λέξη: ΚΕΡ-ΑΥ-ΝΟΣ

Διαπιστώνουμε ότι το κεντρικό τμήμα της λέξης μας αποκαλύπτει την λέξη ΑΥ που σημαίνει ΞΑΝΑ.

Αν τώρα χωρίσουμε την λέξη ακριβώς στη μέση διαπιστώνουμε ότι προκύπτουν οι εξής λέξεις:

ΚΕΡΑ-ΥΝΟΣ

Όπως είναι οφθαλμοφανές από το ΚΕΡΑ προκύπτει η λέξη ΚΕΑΡ, δηλαδή η ΚΑΡΔΙΑ

Και από το ΥΝΟΣ προκύπτει η λέξη ΝΟΥΣ!


Επομένως ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ του ΔΙΟΣ είναι αυτός που θα ενώσει και πάλι (ΑΥ) τα δύο κομμάτια τηςδιφυούς μας υπόστασης, την ΚΕΑΡ (καρδιά μας) και τον ΝΟΥ μας!!!

Αυτήν την μοναδική δυνατότητα λοιπόν μας την προσφέρει ο ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ!
Ας ευχηθούμε ο Κεραυνοβόλος Έρως να μας επισκεφτεί σύντομα και να μας χαρίσει αυτήν την πολύτιμη ενέργειά του!

ΠΗΓΗ:

Πανδωρα Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: