Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΙΑ;


ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΣΥΡΜΑΤΟ": Τι είναι σήμερα βία;

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤOΝ EΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΑΔΙΣΕΙ -
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤOΝ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ
Βια σήμερα είναι να χάνεις .....
τη δουλειά σου και να μην υπάρχει προοπτική να ξανά βρεις.
Βια είναι να χάνεις τους μισθούς και να μη μπορείς να ξεπληρώσεις τα δάνεια σου. Η τράπεζα να λέει ότι θα σου πάρει το σπίτι το αυτοκίνητο.
Βία είναι να μη μπορείς να σπουδάσεις τα παιδιά σου και να μη μπορείς να τους αγοράσεις ούτε τα εντελώς απαραίτητα.
Βία είναι να μη μπορείς ούτε να αρρωστήσεις γιατί κοστίζει και δε μπορείς να αγοράσεις τα φάρμακά σου.
Βία είναι να βλέπεις τη νεολαία να ξενιτεύεται και να μη θέλει να ξαναγυρίσει στη χώρα που γεννήθηκε..
Βία είναι να βλέπεις όλους όσους κατ έκλεψαν τα χρήματα του Λαού να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να προβάλλονται κάθε μέρα από τα κανάλια.
Βία είναι να σε εκβιάζουν και να σου λένε ότι ή τα μνημόνια ή Τανκς ή Δραχμή.
Βία είναι να έχουν δημόσια αποκαλυφθεί ότι κορόιδευαν και έλεγαν ψέματα προεκλογικά και να μοστράρονται σήμερα ως υπερασπιστές μας.
Βια είναι η προπαγάνδα που εξαπολύουν με τα μέσα μαζικής εξαπάτησης προσπαθώντας να σε κάνουν συνένοχο στο έγκλημα.
Βία είναι να σε βρίζουν, να σε λένε κοπρίτη, τεμπέλη, σπάταλε, που αράζει στον ήλιο και καλοπερνάς ενώ οι Ευρωπαίοι δουλεύουν σκληρά.
Βια είναι να σου λένε να ξεπουλήσεις τον αέρα που αναπνέεις, το νερό, τον ήλιο, το ρεύμα, τα λιμάνια, τους δρόμους ακόμα και τα σκουπίδια για να πληρώσεις τα πανωτόκια.
Βία είναι να ζεις ζητιανεύοντας και ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. να έχει μηνιαίες αποδοχές πάνω από 180.000 Ευρώ.
Βια είναι να διαδηλώνεις και οι πραιτοριανοί ΜΑΤατζήδες να σου ανοίγουν το κεφάλι πετώντας μάρμαρα, χημικά και χτυπώντας αλύπητα.
Βία είναι να βλέπεις να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να τρώνε αστακούς και χαβιάρια διπλά σου όλα τα λαμόγια που έτρωγαν χρόνια τώρα τη περιουσία σου.
Βία είναι να μη υπάρχει καμία προοπτική να βλέπεις το γκρεμό και αντί για φρένα να πατάς πιο πολύ το γκάζι. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα ανασχηματίζεται, διαβουλεύεται και να επιβάλλεται , σε αυτή τη δημοκρατία εσύ είσαι ο δούλος, που χωρίς δικαιώματα σε πουλάνε σε αγοράζουν και σε βάζουν να τους κάνεις αέρα. Αν τυχόν και ξεσηκωθείς και τους πετάξεις κάνα γιαούρτι, κάνα αυγό (δηλαδή να χάσεις ένα γεύμα σου) τότε είναι καταδικαστέα η πράξη αυτή και δεν είναι σωστό να τους προπηλακίζεις. "Κουράγιο" μας έλεγε ο
Γιούνκερ, είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά μας έλεγε ο Στρος Κάν και ότι αυτός είναι ο γιατρός, και ο Πρωθυπουργός δίνει αίμα στις αγορές για να ηρεμήσουν και να μπορούν να μας δανείσουν. Σε όλα αυτά τα τραγικά που έμελλε να ζήσω δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο πάρα να ουρλιάζω και να μην τύχει να βρω κανένα μπροστά μου γιατί δε θα στερηθώ μόνο τα αυγά και τα γιαουρτάκια μου γιατί τότε θα δουν τι είναι Βία. Το πιο σημαντικό όμως αυτή τη στιγμή είναι να ενώσουμε τις μούντζες μας και να γίνουν γροθιές και να πιστέψουμε ότι η αγανάκτηση μας μπορεί να είναι δημιουργική με αποτελέσματα, γιατί μέσα από αυτές τις καταστάσεις η αλληλεγγύη για τον διπλανό μας μπορεί να δώσει ζωή στα όνειρά μας. Αυτοί ποντάρουν στο μίσος, εφαρμόζουν το κοινωνικό αυτοματισμό και ο μόνος δρόμος που ακολουθούν είναι αυτός του φόβου. Δε φοβόμαστε, δεν μεμψιμοιρούμε, σιγά μη κλάψουμε κι όλας, μαζεύουμε όσο κουράγιο μας απέμεινε και παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Όπου υπάρχουν απολύσεις - καταλήψεις, όπου υπάρχουν μειώσεις - απεργίες, όπου κλείνουν επιχειρήσεις - τις δουλεύουμε μόνοι μας (Αργεντινή), οργανώνουμε συσσίτια, κάνουμε πράξη την αγανάκτηση και δημιουργούμε πυρήνες αντίστασης σε όλες τις γειτονίες, απαντάμε στα παπαγαλάκια με προβολές και ενημερώσεις, με κείμενα και παρεμβάσεις σε όλες τις πλατείες. Όσο αυτοί ποντάρουν στο χρόνο και στο ξεφούσκωμα τόσο πιο καλά οργανώνουμε τις δράσεις μας.

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ
ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: